Gröna Partiet

Ett grönare parti


April 16, 2017

Gröna fotoböcker

Vi i det gröna partiet är som ni förstår väldigt miljömedvetna av oss, därför vi heter just det gröna partiet och man kan därför tycka att detta inlägg kanske talar emot oss själva, men så är inte riktigt fallet.
Tänkte nämligen prata om fotoböcker. Men enligt vårt partis åsikter så strävar vi ju efter ett papperslöst samhälle vilket innebär att det är emot våra egna åsikter att skriva ut foton i en bok i stället för att ha dem digitalt på en skiva eller i din mobil, man kan ju titta på dem ändå, om man inte gör det kan man skaffa en fotoram att lägga in dem i för att då oftare konsumera bilderna.
Men när man pratar ”papperslöst” så beror det ju så klart lite på vad det är man skriver ut, inte ett papper man läser sedan slänger dagen efter, en fotobok kommer man antagligen att spara hela livet. Därför skulle jag inte kalla det slöseri, utan det är pappren som hamnar i soporna som förstör vår natur.
Det finns dessutom fotoböcker som är miljömärkta. Det finns då flera olika parametrar man får kika på när det gäller fotoböcker och om de är miljövänliga, speciellt när man handlar på nätet.
Det mest uppenbara är pappret, vilket typ av papper väljer man? Här kanske man inte behöver välja det mest exklusiva utan kika efter någon typ av returpapper?
Därefter det näst mest uppenbara är ju bläcket eller färgen man använder när man skriver ut bilderna. Detta kan vara en riktig miljöfälla om man inte håller koll. Leta efter en färg med miljömärkning, en färg som naturen kan ta upp vid eventuell återvinning. Det finns nämligen mycket giftiga färger på marknaden bara för att dessa är aningen billigare, men skulle inte påstå att de är bättre.
Sist men inte minst, en av de värsta miljöbovarna när man handlar online är just transporten. Vart skickas din beställda fotobok ifrån och med vilket transportmedel?
Transporterna är ofta det som har den största miljöpåverkan.
Så som sagt, kika efter pappret, färgen och transporten för att hitta en grön fotobok!