Gröna Partiet

Ett grönare parti


December 17, 2016

Se din politiska omgivning, billigt

Politik handlar mycket om att se omvärlden på rätt sätt. Att sätta sig in i sina medmänniskors situationer och försöka skapa en bättre värld utifrån detta. I alla fall vi i det gröna partiet har detta som en grundpelare.

Det är nästan politikens a och o. Att förstå sig på människor och att de märker att dom syns. För att bokstavligen kunna se sina medmänniskor så behöver vissa människor glasögon eller linser. Även om det inom politiken oftast bara är bildligt talat att alla ska synas så är det aldrig fel att bokstavligen kunna se sina medmänniskor:D

Glasögon och linser har dessutom rusat i pris, är även detta något vi politiker kan ta tag i? Har inte alla människor rätt att kunna använda alla sina sinnen på ett tillfredsställande sätt? Borde inte synfel gå som vilken sjukdom som helst och betalas av staten via skatter? Många fattiga familjer har inte råd att köpa dyra glasögon till sina barn, vad leder detta till i framtiden?

Inga glasögon och barnen kan få men för livet, billiga fula glasögon och barnen blir mobbade och på så sätt får men för livet. Det är en otroligt svår fråga, men kanske ändå viktig att ta upp.

För de barn som verkligen behöver glasögon är det inget snack, dessa barn ska få det, kosta vad det kostar. Men man kan ju använda alla tänkbara medel för att hålla nere kostnaden. Exempelvis hos Lenson skulle man kunna gå ihop och köpa 2 och betala för 1. Eller kanske med en lenson rabattkod kan man få ett stort avdrag i pris. Dessa rabattkoder kan man hitta hos Rabattkodsidan eller hos en annan liknande tjänst på nätet.

Jag anser att det bara är dumt att betala för mycket för något online, när alla onlinebutiker har marginal för att ge denna typen av rabatt. Handla aldrig utan erbjudande eller rabattkod när du köper på nätet.